Aklınızda Bulunsun-2

Aklınızda Bulunsun

  • Motorlu taşıtlarda normalin üzerinde yakıt harcanması, araçtan ve sürücüden olmak üzere iki temel sebepten kaynaklanmaktadır. Bu yüzden, motor gibi önemli aksamların dikkatli ve muntazam yağlanması gerekiyor. Aksi halde yağsızlıktan dolayı sürtünme artacağından güç düşüyor ve parçaların çabuk aşınması sebebiyle de benzin tüketimi artıyor.
  • Bujilerin ayarsız, bozuk ve pis oluşu ise her 10 litrede yaklaşık 1 litre fazla benzin sarfiyatına yol açıyor.
  • Karbüratörün ayarsız ve pis oluşu, jikle kelebeğinin iyi açılıp kapanmayışı, el gazının aynı şartlarda bulunması, motorun elektrik ihtiyacını karşılayan malzeme ile bunun motora iletisini sağlayan aksamlardaki bozukluklar da benzin sarfiyatını arttırıyor.
  • Lastiklerin havalarının az olması yakıt sarfiyatını artıran bir diğer unsur.
  • Düşük vitesle seyretmek, şehir içinde trafik ışıklarında ya da sıkışık trafikte motoru durdurup çalıştırmak ve kalkışlarda gaz pedalına gereğinden fazla basmak, aracın daha fazla yakmasına sebep oluyor.
  • Aniden hızlanmak, gereksiz yere gaza veya frene fazla basmak, motoru çalıştırırken marşa gereğinden fazla basarak motoru boğmak ve yakıt sisteminde oluşan sızdırmalarda, yüzde 50'ye varan ekstra yakıt sarfiyatına yol açıyor.
  • Fren ayarlarının bozuk, yağlamanın yetersiz olması, yüksek hızla gidilmesi ve taşıtın düşük vitesle seyretmesi de benzin tüketimini arttırıyor.

 

Aracınızı bu küçük ama etkili detaylara dikkat ederek kullandığınız takdirde uzun vadede yedek parçalarınızın ömrü konusunda kazançlı sonuçlar elde edebilirsiniz, bu sayede paranız da cebinizde kalır. Verimli kullanım konusunda daha detaylı bilgi almak için +90 232 461 1681 numaralı telefondan uzman ekibimize ulaşabilirsiniz.